Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Jak wybrać swoją pierwszą kawę?

Nie musisz być baristą. Wystarczy, że odpowiesz sobie na kilka prostych pytań.

1. Jaką kawę lubisz?

🥛 Lubię kawę z mlekiem. Czasem flat white, czasem cappuccino, czasem latte.


→ Weź Znośne Espresso – mocna, czekoladowa, nie zginie w mleku. Pochodzi z Brazylii, więc nie będzie też kwaśna.

☕ Piję czarną kawę – zależy mi na lekkości i smaku.


→ Spróbuj Znośny Przelew  – lżejszy profil, bardziej „herbaciany”, ale nie daj się nabrać, przelew potrafi kofeinowo “kopnąć” mocniej niż espresso. Jednocześnie nasz przelew jest tak zaprojektowany, że jeżeli zaparzysz go źle, nadal powinien smakować co najmniej znośnie.

🌙 Szukam czegoś bezkofeinowego – do picia wieczorem albo w ciąży.


→ Zajrzyj do serii Dobry Wieczór – mamy przelew i espresso bez kofeiny. 

 

2. Jak parzysz kawę?

To nie test – pomożemy Ci rozpoznać sprzęt

Masz ekspres ciśnieniowy (automatyczny, kolbowy) albo kawiarkę?


→ Wybierz kawy z serii Espresso

Używasz dripa, Chemexa, french pressa lub Aeropressu?


→ Znośne Przelewy będą idealne

Nie masz pojęcia, co masz. Parzysz jak umiesz?


Przelew będzie bezpieczniejszy na start – mniej goryczy, więcej smaku

 

PS: Nasze kawy są jasno wypalane, więc:

Nie będą gorzkie

Nie smakują jak asfalt zmieszany z gałęziami. 

Mają wysoką jakość (ciemne palenie często jest wykorzystywane do ukrycia wad kawy)

 

Ten post napisał bot pod kontrolą człowieka. Napisał go źle, więc człowiek musiał się sporo napracować. Być może człowiek straciłby mniej czasu, pisząc to sam od początku, niż poprawiając bota, ale taki był pomysł i chcemy być transparentni. Naszą kawę wypalają ludzie. Kiedy zaczną roboty, obiecujemy, że Wam o tym powiemy oraz będziemy je traktować jak niewolników.